You, the petitioner
20190610 %284%29

Stop kap 335 bomen langs hele N489, met name ter hoogte van Mijnsheerenland Westmaas

2,541 signatures

De Gemeente Hoeksche Waard faciliteert door het afgeven van een omgevingsvergunning de door de provincie Zuid-Holland gewenste kap van 335 bomen langs de provinciale weg N489 met name ter hoogte van Mijnsheerenland en Westmaas.

Petition

We

Bewoners van Mijnsheerenland en Westmaas en andere medestanders

 

observe

  • Bewoners maken zich primair ernstig zorgen over de zinloze en ondoordachte kap van 335 bomen langs de provinciale weg N489.

  • Waarbij deze landschapsverminking onder het mom van 'duurzaam veilig' inrichten van de N489 en de Parallelweg plaatsvindt.

  • Secondaire zorg is het feit dat de nieuwe Gemeente Hoeksche Waard haar oren laat hangen naar de Provincie en zich niets aantrekt van de onrust onder de burgers van Mijnsheerenland en Westmaas voor wat betreft dit onderwerp.

  • Dit is in volkomen tegenspraak met het feit dat in een nieuwe gemeente Hoeksche Waard ook sprake zou zijn van meer inspraak van de burgerij.

 

and request

  1. Dat de gemeente een onafhankelijk bureau een second opinion laat opstellen over deze bomenkap, waarin primair de kwaliteit van de bomen als uitgangspunt wordt genomen.
  2. Dat de gemeente secondair het landschapsbeeld mee laat wegen in een second opinion.
  3. Dat de gemeente inzicht geeft in statistieken betreffende verkeersongelukken op de N489 en zich nogmaals buigt over het daadwerkelijk veiliger worden van de kruispunten + Parallelweg.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Hoeksche Waard 
Petition desk:
Closing date:
2019-09-01 
Lead petitioner:
Hanneke van der Giesen en Henk de Koning 
Organisation:
Verontruste burgers Mijnsheerenland en Westmaas 
Website:

History

Signatures

Updates

Bomenkap is vandaag 14 augustus 2019 begonnen

Ik moet helaas mededelen dat de bomenkap vandaag is begonnen. De provincie Zuid-Holland en gedeputeerden zien geen reden om de bomenkap niet te laten plaatsvinden.

+Read more...

Bij deze wil ik iedereen die deze petitie heeft ondertekend hartelijk bedanken hiervoor. Helaas het heeft niet mogen baten

2019-08-14