U, de petitionaris
20190610 %284%29

Stop kap 335 bomen langs hele N489, met name ter hoogte van Mijnsheerenland Westmaas

2.541 ondertekeningen

De Gemeente Hoeksche Waard faciliteert door het afgeven van een omgevingsvergunning de door de provincie Zuid-Holland gewenste kap van 335 bomen langs de provinciale weg N489 met name ter hoogte van Mijnsheerenland en Westmaas.

Petitie

Wij

Bewoners van Mijnsheerenland en Westmaas en andere medestanders

 

constateren

  • Bewoners maken zich primair ernstig zorgen over de zinloze en ondoordachte kap van 335 bomen langs de provinciale weg N489.

  • Waarbij deze landschapsverminking onder het mom van 'duurzaam veilig' inrichten van de N489 en de Parallelweg plaatsvindt.

  • Secondaire zorg is het feit dat de nieuwe Gemeente Hoeksche Waard haar oren laat hangen naar de Provincie en zich niets aantrekt van de onrust onder de burgers van Mijnsheerenland en Westmaas voor wat betreft dit onderwerp.

  • Dit is in volkomen tegenspraak met het feit dat in een nieuwe gemeente Hoeksche Waard ook sprake zou zijn van meer inspraak van de burgerij.

 

en verzoeken

  1. Dat de gemeente een onafhankelijk bureau een second opinion laat opstellen over deze bomenkap, waarin primair de kwaliteit van de bomen als uitgangspunt wordt genomen.
  2. Dat de gemeente secondair het landschapsbeeld mee laat wegen in een second opinion.
  3. Dat de gemeente inzicht geeft in statistieken betreffende verkeersongelukken op de N489 en zich nogmaals buigt over het daadwerkelijk veiliger worden van de kruispunten + Parallelweg.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Hoeksche Waard 
Petitieloket:
Einddatum:
01-09-2019 
Petitionaris:
Hanneke van der Giesen en Henk de Koning 
Organisatie:
Verontruste burgers Mijnsheerenland en Westmaas 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Bomenkap is vandaag 14 augustus 2019 begonnen

Ik moet helaas mededelen dat de bomenkap vandaag is begonnen. De provincie Zuid-Holland en gedeputeerden zien geen reden om de bomenkap niet te laten plaatsvinden.

+Lees meer...

Bij deze wil ik iedereen die deze petitie heeft ondertekend hartelijk bedanken hiervoor. Helaas het heeft niet mogen baten

14-08-2019